top of page

Resultaten en vragen

Soms is het klinisch onderzoek niet voldoende om een medisch probleem op te lossen. Dan moeten er extra onderzoeken gebeuren, bv door een bloedanalyse of medische beeldvorming. Afhankelijk van de resultaten zal de behandeling misschien wijzigen.

 

Het is belangrijk dat u als patiënt goed over deze beslissing geïnformeerd wordt. Daarom verkiezen we dat u voor een bespreking van de resultaten terug op consultatie komt .

 

Indien met uw huisarts afgesproken, kunt u in uitzonderlijke gevallen ook een beknopt verslag per telefoon krijgen. Per mail mogen we o.w.v. de nieuwe wetgeving ter bescherming van uw privacy (GDPR) geen medisch advies of uitleg meer geven.

 

U kunt altijd  een kopie van een bloedanalyse of een verslag van een onderzoek aan uw arts vragen of deze opladen via https://helena.care/

Voorschriften en attesten

Attesten (voor sport, afwezigheid, kine,…) worden niet afgeleverd op aanvraag via telefoon of e-mail. Hiervoor kan je een afspraak maken.

In samenspraak met uw arts zal de frequentie van de vervolgafspraken worden bepaald en zullen er voldoende voorschriften voor medicatie worden afgeleverd op het moment van de raadpleging. Ook deze leveren we dus niet  via aanvraag via telefoon of e-mail.

Tarieven

Alle artsen zijn geconventioneerd en geaccrediteerd,

dit wil zeggen dat er gewerkt wordt tegen de tarieven die elk jaar worden afgesproken tussen artsen, ziekenfondsen en overheid.

Indien u verzekerd bent door een Belgische mutualiteit, betaalt u enkel het remgeld.

De accreditering garandeert een regelmatige bijscholing en de terugbetaling door het RIZIV.

 

Betaling

Betalen kan cash, via bancontact, met de bancontact app en met de Payconiq app.

bottom of page